divendres, 23 de maig del 2014

Cursa d'Orientació

Una de les novetats d'enguany serà una cursa d'Orientació. 

Cada grup rebrà un mapa amb els símbols corresponents (Única direcció, retorn, camí prohibit, ...) S'han de respectar els símbols (senyals) del mapa i seguir el camí i anar trobant cada fita.

Terreny on farem la cursa:





CONCEPTE:
Per a practicar l'Orientació només fa falta un mapa, les ganes de córrer i la brúixola per a les competicions d'experts.
La lectura d'un mapa d'Orientació permet conèixer les distàncies i els desnivells del terreny, l'existència de construccions, camins, vegetació, tàlvegs, roques, rases i clots.
Les curses d'orientació són un esport on el participant utilitza un mapa detallat d'una àrea per trobar uns determinats elements característics i diferenciadors situats en l'esmentada àrea, sovint amb l'ajut d'una brúixola . El repte és trobar la millor ruta per arribar a aquests elements i fer-ho en el menor temps possible. Una cursa d'orientació es pot prendre com un agradable passeig enmig de la natura o bé com un esport competitiu.

OBJECTIU:
Trobar un determinat nombre d'elements naturals o posats per l'home en una àrea concreta, natural o no i que en principi han de ser desconeguda pel participant, en el menor temps possible.

IMPORTANT:
És molt important no tocar les fites i deixar-les al seu lloc. D'aquesta manera tots els grups podran gaudir del joc.

Exemple realitzat a la classe d'Educació Física.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada